Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Tájékoztató a községben megkezdődött –

az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával megvalósuló - fejlesztésről

A kedvezményezett neve: Alap Község Önkormányzata

A projekt címe: Helyi termelők piacra jutásának támogatása Alapon

A szerződött támogatás összege: 67 704 420 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az alapi piac kialakításának célja a helyi gazdaságok és a kistermelői hagyományok felélénkítése, a helyi termékek helyben történő értékesítésének megkönnyítésével.

 

A piac megépítésével a helyi lakosság helyben vásárolhatja meg a friss termelői árut.

A piac a település központjában kerül kialakításra az 564 hrsz. ingatlanon.  A beruházás keretében a telken lévő jelenlegi épület elbontásra kerül, új, a kor követelményeinek megfelelő piaci épület és terület kerül kialakításra.

 A piac épülete fedett térben elárusítóhelyeket, raktárt és akadálymentes szociális blokkot foglal magába. Az udvar térkő burkolatán nyitott, fedett elárusítóhelyek kapnak helyet. A piac biztonságos megközelítését, az áru ki – és berakodását a kiépített parkoló biztosítja. A vásárlók és az eladók kényelmét elárusító asztalok, kerékpártárolók, szeméttárolók, falikút és információs táblák egészítik ki. A piac esztétikai megjelenését padok, asztalok és virágtartók kihelyezése is biztosítja.

A helyi termékek előtérbe helyezése elősegítheti a település felzárkóztatását, a helyi piac működése hosszú távon a munkahelyek megőrzésével és létrehozásával hozzájárul a térség népességmegtartó erejének növeléséhez, az elvándorlás csökkentéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.31.

 Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00005

 

Alap Község Önkormányzata.