Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Kemény Istvánné (Pintér Erzsébet) 

 

Önéletrajz


1931. február 20-án születtem Sárbogárdon, középparaszt családból. Két leánytestvérem van. Édesapám halála után /1961/ édesanyám egyedül él Sárbogárdon. A Kossuth Termelőszövetkezet nyugdíjasa.

A 4 elemi iskolát, majd a 4 polgárit is Sárbogárdon végeztem. A polgári iskola befejezése után 1945-ben a kecskeméti Leánylíceumba kerültem, ahol 1949-ben sikeres érettségi vizsgát tettem. Édesapám ekkor már súlyos beteg volt. Nem állt módomban visszamenni Kecskemétre, hogy ott a Pedagógiai Gimnáziumot elvégezzem, hanem mint bejáró tanuló Székesfehérváron folytattam tanulmányaimat. Itt tettem aztán különbözeti vizsgát 1950-ben.

 

Nehéz anyagi körülményeimen, hogy javítani tudjak, még ez év nyarán Göböljárásán idény-napköziotthont vezettem. 1950 őszén aztán megkezdtem pályafutásomat a sárbogárdi Ált. Iskolánál, mint gyakorló tanítójelölt. Itt képesítő vizsga sikeres letétele után még 6 évig a sárbogárdi Ált. Iskolánál működtem. Nagyon szerettem itt dolgozni, mert éreztem, hogy a munkámat megbecsülik. Az iskola minden rendezvényén részt vettem. Aktív tagja voltam az M.N.D.Sz-nek és a Szovjet-Magyar Baráti Társaságnak.

1957 február 27.-én férjhez mentem. Férjemmel együtt saját kérésünkre még ez év őszén az alapi Ált. Iskolához nyertünk áthelyezést. Azóta is megszakítás nélkül itt működünk. Két leányunk van. Judit a szegedi Zeneművészeti Főiskola első éves hallgatója. Erzsébet szintén Szegeden tanul. A Tömörkény István Iparművészeti Szakközépiskola Textil-tagozatának harmadéves tanulója.

Nagyon szeretem munkakörömet. Több iskolai és iskolán kívüli megbízatásom is van, melyeket szintén örömmel és a tőlem telhető aktivitással végzek. Munkám eredménye mögött érzem az anyagi megbecsülést. 1975-ben az Oktatásügy Kiváló dolgozója kitüntetést kaptam. Több ízben kaptam rendkívüli előléptetést is.

A továbbiakban is igyekszem rám bízott feladataimat a tőlem telhető legjobb módon végezni.

Alap, 1977. május 5.

Kemény Istvánné
nevelő

Alap Község Önkormányzata.