Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Köő Imre Károlyné (Lendvai Mária) 

 

  Önéletrajz


Alap községben él születése óta. Középiskolai tanulmányait Székesfehérváron végezte a Vasvári Pál Óvónőképző szakközépiskolában, majd a helyi óvodában dolgozott 1991-ig. Megbízható, pontos munkájával a gyermekek iránti meleg, szerető gondoskodással nevelte a gyerekeket. Jó kapcsolatot alakított ki a szülőkkel, hogy a közös gondokat megfelelő alapossággal közösen oldják meg. Már az óvodában töltött évek alatt is komolyan foglalkozott Alap község népi kultúrájának felkutatásában a néptánc, népdal átörökítésében.

A közösségben elfoglalt helye és szerepe, tapasztalatai mindenki számára példaként szolgál. Családi vállalkozásuk mellett továbbra is foglalkozik a néphagyományok ápolásával. Az óvoda 20 éves évfordulójára 1997-ben ismét újra alakította a Pávakört és kezdeményezésére beindult a néptánc oktatás is.

Ma is lelkes szervezője és résztvevője a csoportnak. Több települési, kistérségi és országos találkozón is részt vesznek, öregbítve ezzel is az alapi ,,ugróst" és az ,,üveges táncot". Határozott fellépése, a néptánc iránti elkötelezettsége révén a gyerekek, szülők és a szakmabeliek elismerését is kivívta.

Eddigi tevékenységét, elismerés övezze, növelve ezzel önbecsülését, megerősítést adjon neki abban, hogy munkája elismerésre méltó.

 

Alap Község Önkormányzata.