Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Itt az Alap községi Sportegyesületrõl találhat információkat! Kérjük kattintson a folytatásra!

Alap Községi Sportegyesület 

Alap Község Sportegyesülete 1949-ben alakult. Azóta labdarúgócsapata különböző bajnokságokban szerepelt. Az ötvenes évek végén sakk, asztalitenisz, kézilabda és röplabda szakosztályok is működtek. Kézilabda csapataink a 70-es évektõl kiemelkedõ eredményekkel büszkélkedhettek, férfi csapatunk, megszûnéséig, a 90-es évek elejéig az NB II-ben versenyzett. Az egyesületnek jelenleg csak a labdarúgó szakosztálya mûködik. Felnõtt csapatunk legutóbbi nagy sikere az 1999-es bajnoki cím a megyei III. osztályban. Azóta ificsapatunk kétszer, 2005-ben és 2007-ben megnyerte a tartalék bajnokságot. 2008 tavasza óta részt veszünk az utánpótlás korú gyermeklabdarúgók nevelésében. Az MLSZ NUSI-UPI gyermek labdarúgó programjában-a sárbogárdi körzet fordulóin-U7-es, U9-es és U11-es csapatainkkal veszünk részt.

  

Tevékenységi körünk az alábbiaknak megfelelõen egyre szélesedik. Oktatás, nevelés, képességfejlesztés: Rendszeres sportolás, testedzés, versenyzési igények kielégítése, utánpótlás nevelés, mindezek érdekében rendezvények bonyolítása, szervezése és ezek fontosságának terjesztése.

Kulturális tevékenység: Egészséges életmód népszerûsítése, rendszeres testmozgás, sportolás feltételeinek biztosítása. Ennek keretében szervezi, nyomtatott kiadványaik terjesztését, közreadását.

A fair play szellemiség terjesztése: Ezen elvek hirdetése vallási, faji és politikai diszkrimináció nélkül mindkét nemben és minden korosztályban.

  

Céljaink: A sportegyesület célja a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés, felüdülés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, tagjainak nevelése. Továbbá célja, hogy tagjai részére biztosítsa a verseny és tömegsportolási lehetõséget, szakosztályai részére az utánpótlás nevelését. Alap község és régiójában a lakosok és a közoktatási intézmény tanulóinak testnevelési és sporttevékenységének elõsegítése. Ezen célok megvalósítása érdekében együttmûködünk a helyi, illetve a régióban mûködõ, önkormányzati, gazdálkodási, társadalmi szervezetekkel és sport szövetségekkel.

 

 

A sportegyesület neve:

Alap Községi Sportegyesület

 Rövidítése:

Alap KSE

 Színe:

piros-kék

 Alapításának éve:

1949

 

Alap Község Önkormányzata.